Een selectie

Verbruiksoverzicht biedt inzicht in verbruik en opwek van verschillende energiebronnen in gebouwen, woningen en kantoren. Hiervoor ontwikkelde SolidForm een portaal, waarin verbruiksgegevens van slimme energiemeters en -sensoren, vanuit verschillende bronnen (o.a. ODA en MQTT broker) worden verzameld. Via een app dashboard, rapportages en api worden nutsvoorzieningen van locaties inzichtelijk gemaakt, en gedeeld met klantsystemen, vastgoedbeheerders, eigenaren en particulieren.

Tech-tags: IoT, MQTT, LoRaWan, Blazor, public API, SaaS platform, Xamarin, MAUI, Mobile


Sinds 2007 ontwikkelt en onderhoudt SolidForm de SaaS-oplossingen van marktleider ImpactBuying. De omvangrijke software suite ondersteunt medewerkers en klanten om leveranciersketens en productinformatie transparant en traceerbaar te maken. Verder bieden diverse koppelingen naar interne én externe systemen de mogelijkheid om alle data zo efficiënt mogelijk te delen en rapporteren naar specialistische systemen. Grote nationale en internationale retailers zoals Ahold, Jumbo, Superunie en Bofrost* worden met deze software ondersteund in het behalen van hun commerciële- én duurzaamheidsdoelen.

Tech-tags: SaaS platform, Angular, Blazor, Microservices, public API


SPIE Nederland heeft ons benaderd met een zeer uitdagende vraag: hoe kunnen wij onze medewerkers en extern ingehuurden nóg efficiënter inplannen zónder dat we hiervoor direct naar een groot enterprise softwarepakket hoeven over te gaan?

De nadruk ligt hierbij op het voorspelbaarder maken van benodigde capaciteit voor projecten, de beschikbaarheid van personeel én het eenduidig rapporteren van deze gegevens.

Als laatste fase hebben we een integratie van Microsoft Power BI doorgevoerd om de opgevoerde data dynamisch te kunnen rapporteren én te anticiperen op toekomstige knelpunten.

Tech-tags: SaaS platform, Angular, Microsoft Power Platform, Microsoft Power BI


Marktleider Grizzly New Marketing realiseert mooie resultaten op het gebied van SEO en SEA. Vanuit de behoefte om deze resultaten eenvoudig te kunnen delen met hun klanten zijn we gaan sparren om een eenvoudig maar zeer doeltreffende rapportage op te zetten.

Deze rapportages zijn door klanten van Grizzly New Marketing online te benaderen en geven on-the-fly de meest recente resulaten voor hun campagne.

Om over de totale breedte van de campagne te kúnnen rapporteren zijn er koppelingen gelegd naar diverse externe diensten, waaronder: Google Analytics, Google Ads, een webranking tool, SalesForce, Azure Data Services, Azure Active Directory.

Tech-tags: SaaS platform, Angular, Blazor, Azure, Google Ads, Google Analytics


Één van de diensten die SGS Nederland aanbiedt is het periodiek afnemen van monsters (sampling). Om de gemaakte sampling-afspraken te borgen én om het achterliggende proces maximaal te ondersteunen is deze CALLS-applicatie ontwikkeld. Van eenvoudige notificaties tot het koppelen van adresgegevens aan een routeplanner om zo efficiënt mogelijk samples op locaties op te halen.

Tech-tags: Angular, public API


In samenwerking met de gemeente Breda (Bredata), Techtenna by Netmore en BITS Foundation hebben we gewerkt deze zelfbouw tech-workshop voor natuurliefhebbers, waarbij er kennis wordt gemaakt met termen als ‘Internet of Things’ en ‘LoRa’ en ‘Smart cities’. Inwoners van de gemeente Breda kunnen zélf een IoT Slim Insectenhotel maken én deze in de achtertuin plaatsen om via het webportaal de metingen uit te lezen.

Tech-tags: SaaS platform, Angular, Blazor, MQTT, LoRaWan


Blind Walls Gallery in Breda wilde de eerste buitenlucht audio tour in 4 talen realiseren. Dit stelt bezoekers in staat om via een kleine donatie geluidsfragmenten met uitleg over ieder kunstwerk te beluisteren.

In samenwerking met de gemeente Breda (Bredata) en Techtenna hebben we gekeken naar de mogelijkheden om bezoekers van de gemeente Breda op een gebruiksvriendelijke en onderzoekende manier kennis te laten maken met de schitterende buitenlucht kunstwerken van Breda. Een mobiele oplossing was hierbij een vanzelfsprekendheid!

Door het scannen van de QR-code, welke beschikbaar wordt gemaakt via een klein maar opvallende box, worden bezoekers doorgestuurd naar de mobiele app waarin het verhaal áchter het kunstwerk waar ze naast staan wordt verteld.

Door via de app een kleine donatie te maken kunnen bezoekers ook toegang krijgen tot aanvullende audio fragmenten om nóg meer te weten te komen over de plek waar ze staan.

Tech-tags: IoT, MQTT, LoRaWan, Angular, Mobile app, Xamarin, MAUI, SaaS platform