Maatwerk software

Maatwerk software wordt specifiek voor een organisatie en bedrijfsproces op maat ontwikkeld en biedt een aantal voordelen t.o.v. een standaard software pakketten.

Bij de ontwikkeling van maatwerk software wordt puur gekeken naar de wensen van de eindgebruikers die in eigen organisatie of klantorganisaties met de (platform of SaaS) software gaan werken. Er hoeft geen rekening te worden gehouden met andere gebruikers, zoals dit bij standaard software pakketten wel het geval is. Hierdoor biedt maatwerk software geen overbodige zaken die haar onoverzichtelijk maken, maar alleen gebruiksvriendelijke functionaliteit die ook echt gebruikt wordt.

Een complex bedrijfsproces hoeft niet te worden aangepast aan een standaard software pakket, maar kan via maatwerk software efficiënt ondersteund worden. Beperkingen door onvoldoende functionaliteit spelen niet.

Maatwerk software kan makkelijk met een organisatie meegroeien: er is geen afhankelijkheid van de aanbieder van een standaard software pakket. De benodigde aanpassingen kunnen door de ontwikkelaar direct worden uitgevoerd, waardoor de maatwerk software weer up-to-date is.

Maatwerk software geeft een onderscheidend vermogen. Organisaties met standaard software pakketten hebben allemaal dezelfde functionaliteit waarmee ze hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren. Maatwerk software kan unieke functionaliteit bieden die een voorsprong op concurrenten mogelijk maakt.

 

Neem contact met ons op voor een gratis check van uw bedrijfssoftware.