Samenwerking SBB

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is een professionele organisatie in het hart van het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. De SBB voert taken uit in opdracht van het ministerie van OCW, zoals het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, onder andere voor stages en leerbanen. De SBB zet zich in voor de beste praktijkopleidingen voor studenten, en de beschikbaarheid van vakmensen voor bedrijven.

Met waardering voor de impact van de SBB, zijn we trots om aan te kondigen dat SolidForm een door de SBB Erkend leerbedrijf is geworden! Dit betekent dat wij vanaf nu ook de studenten in de SBB community kunnen helpen in hun groei naar IT-professionals.

Als erkend leerbedrijf willen we jonge mensen de kans geven om hun vaardigheden te ontwikkelen en hun droomcarrière te bereiken. Door het aanbieden van stageplekken en trainingsmogelijkheden, hopen we bij te dragen aan de toekomstige arbeidsmarkt en versterking van ons vakgebied.

We kijken uit naar een mooie samenwerking en danken de SBB voor het erkennen van onze inspanningen.

Nieuwe samenwerking met Mainlink

Sinds 2021 werken wij samen met Techtenna en Verbruiksoverzicht B.V. om vastgoedeigenaren een unieke totaaloplossing te bieden voor het op afstand en in detail meten van waterverbruik: van installatie van slimme watermeters tot en met het verkrijgen van inzicht, overzicht, controle en service-afrekeningen van waterverbruik.

Wij zijn blij met onze nieuwe samenwerking met Mainlink en koppeling met hun IoT-platform voor slimme watermeters. Het platform ondersteunt rapportage, facturatie en lekdetectie, en is ook agnostisch. Hierdoor kunnen, naast slimme watermeters van Axioma Metering, ook andere merken en soort watermeters in het platform worden opgenomen. Dit is uniek in de markt en toont echt het open model op #LoRaWAN enabled IoT-cases.

Via deze samenwerking werken wij aan een duurzame oplossing om waterverspilling te verminderen.

Angular expertise

Angular is een van de meest gebruikte frontend frameworks om dynamische webapplicaties te maken. Als professionele organisatie investeren we graag in verbreding en verdieping van onze kennis van deze mooie techniek. We zijn dan ook super trots op ons gehele team dat, na het behalen van het zware ‘Programming in C#’ én ‘Scrum master SM1’ in het afgelopen jaar, nu ook met succes een maatwerk Angular expert training heeft afgerond.

Deze training heeft zich met name gericht op het nóg verder verdiepen van de kennis op gebieden als authorisatie en authenticatie, applicatie architectuur, state management, multi-language support, templating, automated frontend testing, en herbruikbaarheid van componenten.

Zeer mooi om te zien dat deze expertise zich direct vertaalt in extra waarde voor onze projecten.

SolidForm ontwikkelt smart audio guide als primeur voor Blind Walls Gallery Breda

Blind Walls Gallery in Breda krijgt als eerste kunstproject in Nederland een outdoor audiogids in vier talen. Hiermee kan elke bezoeker een donatie doen en vervolgens een geluidsfragment met uitleg per kunstwerk horen. Niet een klassieke audiotour zoals in een regulier museum, maar een openlucht versie. Hierbij krijgt de bezoeker via een klein kastje op de muur bij een aantal muurschilderingen toegang en hoort zo via de mobiele telefoon het verhaal achter de blind wall.

Hoe werkt de audiotour?
Je scant de QR-code op het kastje waarmee je een bijdrage kunt doneren aan het project. Hierna kun je via je smartphone het audiofragment over de muurschildering beluisteren. Met de donaties helpen luisteraars Blind Walls Gallery om nieuw werk in de stad te realiseren en het museum op straat uit te breiden. Het is mogelijk 1 enkel verhaal te horen, maar ook een tocht langs de beschikbare blind walls te maken. Bezoekers in de stad kunnen zo 24 uur per dag in het Nederlands, Duits, Engels of Frans genieten van mooie lokale verhalen, waarop de Blind Walls zijn gebaseerd.

De eerste Blind Wall die is voorzien van een audiogids is de grote, grijze rat op de Mols Parking, geschilderd door Rutger Termohlen, Collin van der Sluis en Super A, gelegen achter de Lange Stallen. Het vertelt over hoe, onder toeziend oog van de heilige Sint Joost, hier in de middeleeuwen pestslachtoffers werden begraven. Er zijn nu 4 audiogidsen geplaatst. Elke week komen er 5 bij. Vanaf eind maart 2021 zijn er dan 23 kunstwerken op straat voorzien van de audioguides.

Marianne de Bie, wethouder Cultuur Gemeente Breda: “De Blind Walls zijn een prachtige manier om laagdrempelig kunst te bekijken, gewoon op straat. Zeker in deze Coronatijd is het een mooie manier van ‘ruimte maken’. Je kunt op je eigen tempo, wanneer je maar wilt, een wandeling in de stad maken langs de kunstwerken. Een mooi voorbeeld van hoe we  Breda Smart City verbinden met cultuur. Met deze audiotour maken we onze stad nog aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers. Je krijgt interessante achtergrondinfo en verhalen te horen tegen een kleine bijdrage waardoor de ervaring van een Blind Walls-wandeling nog intenser wordt”.

Dennis Elbers,directeur Blind Walls Gallery: “Blind Walls liep tegen de grenzen van haar succes aan doordat alle rondleidingen altijd volledig bezet waren, in het Nederlands en enkel in het weekend waren. De Local Audio Guide voorziet direct in een behoefte van bezoekers en bewoners van Breda”

Marco Sprenkels, CEO Techtenna: “Wij geloven in het toepassen van innovatieve technologie  voor het oplossen van dagelijkse problemen. We zijn trots dat we met Local Audio Guide kunnen laten zien dat technologische digitale kansen  ook voor de cultuursector volop aanwezig zijn.”

Partners in het project
Deze dienst is gerealiseerd door de Bredase bedrijven Blind Walls Gallery, SolidForm en Techtenna in samenwerking met Bredata, het digitaliserings en smart city platform van de Gemeente Breda. Het product is volledig in Brabant ontwikkeld en geproduceerd. Het project past binnen de ambitie van Breda om de gastvrijheidsfunctie van de stad te verhogen en het aantal overnachtingen te vergroten.

SolidForm new partner in building the best Internet of Things Region in the Netherlands!

Things Data Network realiseert de beste Internet Things Regio van Nederland. Met behulp van ondernemers in de Breda, waaronder nu ook SolidForm, realiseert TDN een zgn. High Density LoRaWAN City Network. Dit is een private Internet of Things Netwerk dat in tegenstelling tot diverse community netwerken garanties geeft op connectiviteit en in tegenstelling tot het KPN LoRa of het Sigfox netwerk 100% dekking garandeert binnen de stadsgrenzen zowel binnen- als buitenshuis.

Als bedrijf kun je direct aan de slag met een van de vele use cases. Goede whitepapers over de mogelijkheden van IoT voor diverse organisaties staan op: https://www.semtech.com/lora/resources/lora-white-papers.

Al meer dan een decennium ontwikkelt SolidForm maatwerk software voor verschillende doeleinden, zoals klantadministratie, productspecificatie, orderregistratie en rapportage, maar ook sterk specialistische tools voor intranet- en extranet-omgevingen. In een huidige tijd waar steeds data van verschillende processen bij elkaar komen, ontstaat de behoefte om ook data van fysieke producten in het proces te verwerken. IoT en LoRaWAN bieden hiervoor diverse mogelijkheden.